Jump to content

Wn/hu/Wikihírek:Szerzői jogok

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Wikihírek:Szerzői jogok
Ez a lap a magyar Wikihírek egyik irányelve. Az itt leírtak minden szerkesztő számára követendőek.

Az oldalt csak akkor szerkeszd, ha a változtatással a többi szerkesztő egyetért – előtte kérd ki mások véleményét a vitalapon vagy a társalgóban.


Irányelvek és útmutatók

Semleges nézőpont
Tartalmi útmutató
Formai útmutató

Blokkolás
A három visszaállítás
Hivatkozz egyértelműen!
Idézd a forrásaidat!
Lapvédelem
Ne demonstrálj!
Most érkezett hírek
Összeférhetetlenség
Saját tudósítás
Szerzői jogok
Törlési irányelvek
Vitarendezés

Adminisztrátorok
Etikett
Wikipédistáknak

Inkubátoros szabályok:
» Adminisztrátorok
» Irányelvek
» Útmutató

Általános szabályok:
» Adatvédelmi nyilatkozat
» Felhasználási feltételek
» Nyílt proxyk tiltása

Ha eltérően nem jelöltük, a Wikihírek minden, 2009. augusztus 1-je után feltöltött szöveges tartalma a Creative Commons Nevezd meg! 3.0 licenc alatt van publikálva. Átvétel esetén forrásként meg kell jelölnöd a Wikihírek projektet. Az ezen időpont előtt feltöltött anyagok a GFDL szerint felhasználhatóak. A cikkekben található médiaállományok licencfeltételei eltérhetnek az említettektől: a részletekért lásd az adott állomány leírólapját.

Ne tölts fel a Wikihírekbe olyan jogvédett tartalmat, ami a nevezett licenccel nem kompatibilis. A figyelmeztetés ellenére felküldött anyagok azonnal törölhetők. A többi Wikimédia-projekt licence nem feltétlenül kompatibilis a Wikihírekével. (Ezért kérjük, hogy ne másolj át a Wikipédiából a Wikihírekbe, mert az eltérő licencek ezt nem teszik lehetővé.)

A médiaállományok jogállása

[edit | edit source]

Az Inkubátor, amelynek keretében a magyar Wikihírek jelenleg működik, nem engedélyezi a médiaállományok (így a képek, mozgóképek és hanganyagok) feltöltését. A projektben felhasznált minden ilyen fájl a Wikimedia Commonson van elhelyezve, és licence az állomány egyedi leírólapján van megadva.

Lásd még

[edit | edit source]