Hjälp:Logga in

From Wikimedia Incubator
This page is a translated version of the page Help:Logging in and the translation is 100% complete.

Det är inte nödvändigt att logga in för att visa och redigera sidor på Inkubatorn. Det låser upp ytterligare funktioner och uppmuntras i allmänhet. Om du önskar att inte göra din IP-adress offentlig borde du logga in. Det är snabbt och enkelt att skapa ett personligt användarkonto.

Att skapa ett användarkonto betyder att du anger ett användarnamn (ditt riktiga namn eller ett smeknamn) och lösenord. Systemet kommer att avvisa ett användarnamn som redan används. Ett användarkonto skapas bara en gång. Nästa gång du loggar in, ange bara ditt användarnamn igen och bevisa med lösenordet att du är samma person. Vi behöver väl inte säga att du inte bör ge ut ditt lösenord till någon annan, då det låter dem missbruka ditt konto, vilket kan leda till att det blockeras.

Varför uppmuntras man att logga in?

Du behöver inte logga in för att läsa Inkubatorn, och du behöver heller inte för det mesta logga in för att redigera. Däremot är det en bra ide att logga in av de här anledningarna:

  • Andra användare kommer kunna känna igen dig på ditt användarnamn när du redigerar sidor. Att ha sin IP-adress som namn är rätt så otympligt. Dessutom, om du redigerar på olika platser (hemma, på kontoret, på stan, osv.) får du olika IP-adresser för varje plats. Även om du är på samma plats kan IP-adressen, beroende på internetanslutningen, variera mellan varje gång. Därför är ett användarnamn bättre på att bevara en identitet.
  • Du kommer få din egen användarsida där du kan skriva om dig själv och en användardiskussion där du kan kommunicera med andra användare.
  • Du kommer också kunna skapa undersidor i din användarrymd, som ett tillägg till din användarsida.
  • Du kommer kunna markera en redigering som mindre, vilket underlättar för andra användare.
  • Du kommer kunna hålla koll på ändringar för sidor som intresserar dig i en bevakningslista.
  • Om du väljer att ange en e-postadress kan andra användare kontakta dig via e-post istället. Denna funktion är anonym — användaren som mejlar kommer inte känna till din e-postadress. Du behöver inte ange din e-postadress om du inte vill.
  • Du kommer kunna flytta sidor (efter två dagars aktivitet)
  • Du kommer kunna ändra dina inställningar, till exempel, typsnitt, färger och utformning, och framför allt gränssnittsspråk och testwiki-inställningar.

Se även