Jump to content

Segítség:Bejelentkezés (Help:Logging in/hu)

From Wikimedia Incubator
This page is a translated version of the page Help:Logging in and the translation is 100% complete.

Nem szükséges bejelentkezned ahhoz, hogy az Inkubátort böngészd vagy szerkeszd. Bejelentkezni viszont általában ajánlott, mivel ezzel kiegészítő funkciókat érhetsz el, és a szerkesztéssel nem feded fel az IP-címed. A regisztráció gyors és egyszerű.

A regisztráció során meg kell adnod egy felhasználói nevet (ami lehet akár az igazi, akár egy kitalált) és egy jelszót. A rendszer elutasítja a regisztrációt, ha a nevet már használja valaki az oldalon – egy nevet csak egyszer lehet regisztrálni. Bejelentkezéskor a felhasználói neveddel és a jelszavaddal azonosítod magad. Magától értetődő, hogy a jelszavad ne add ki senkinek – az illetéktelen belépő olyan dolgokra is felhasználhatja a fiókod, hogy azt végül letiltjuk.

Miért érdemes belépni?

Nem kell bejelentkezned ahhoz, hogy az Inkubátort olvasd, és a legnagyobb részét szerkesztheted is enélkül. A bejelentkezni viszont jó és megéri, mert:

  • A többi felhasználó így felismerhet, amikor szerkesztesz. Az IP-cím alapján ez nem megy ránézésre, ráadásul a különböző helyeken használt (otthoni, munkahelyi, nyilvános stb.) gépek IP-je minden esetben más. Az internet előfizetéstől függően egy bizonyos gép IP-je is változhat idővel. A felhasználói név használata így egyfajta személyazonosságot ad.
  • A felhasználó lapodon bemutatkozhatsz és írhatsz magadról, a vitalapodon keresztül pedig tarthatod a kapcsolatot a többi felhasználóval.
  • A felhasználói lapodhoz készíthetsz allapokat is kiegészítésként.
  • Kisebb fajsúlyú szerkesztéseidet apró változtatásnak jelölheted, így könnyítheted a friss változtatásokat átnéző felhasználók munkáját.
  • A téged érdeklő lapokat figyelőlistára rakhatod, így könnyebben követheted a rajtuk végzett változtatásokat.
  • Ha e-mail címet is magadsz, a többiek azon keresztül is kapcsolatba tudnak lépni veled. A rendszer anonim — a felhasználó, aki e-mailt küld neked ezen keresztül, nem fogja tudni az e-mail címed. Az e-mail cím megadása nem kötelező.
  • Lehetőséged lesz (két nap aktivitás után) lapokat átnevezni.
  • Testreszabhatod a beállításokat, például a betűtípusokat, színeket, oldalelrendezést és a felület nyelvét, illetve kiválaszthatsz egy elsődleges tesztprojektet.

Lásd még