Jump to content

Wp/kge/Bahasa Sunda

From Wikimedia Incubator
< Wp‎ | kge
Wp > kge > Bahasa Sunda

Bahasa Sunda atau Basa Sunda joda da salah osai bahasa di Indonesia sei dituturko di provinsi Jawa Barat rik Banten.

Bahasa Sunda
ᮘᮞ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ
باسا سوندا
Sunda dilom Huruf Sunda
Jumlah Penutur

42 juta.

Etnis
Jolma Sunda
Wilayah
Jawa Barat.
Banten
Sistem Penulisan
Latin
Aksara Sunda
Arab Pegon.
Dialek
Priangan
Banten.
Bahasa sei Terkait
Bahasa Baduy.

Cuntuh Tulisan

[edit | edit source]

UDHR pasal 1:

[edit | edit source]

ᮞᮊᮥᮙ᮪ᮔ ᮏᮜᮬ ᮌᮥᮘᮢᮌ᮪ ᮊ ᮃᮜᮙ᮪ ᮓᮥᮑ ᮒᮦᮂ ᮞᮤᮕᮒ᮪ᮔ ᮙᮨᮁᮓᮤᮊ ᮏᮩᮀ ᮘᮧᮌ ᮙᮁᮒᮘᮒ᮪ ᮊᮒᮥᮒ᮪ ᮠᮊ᮪-ᮠᮊ᮪ ᮃᮔᮥ ᮞᮛᮥᮃ. ᮙᮛᮔᮦᮂᮔ ᮓᮤᮘᮦᮛᮦ ᮃᮊᮜ᮪ ᮏᮩᮀ ᮠᮒᮦ ᮔᮥᮛᮔᮤ, ᮎᮙ᮪ᮕᮥᮁ-ᮌᮅᮜ᮪ ᮏᮩᮀ ᮞᮞᮙᮔ ᮃᮚ ᮓᮤᮔ ᮞᮥᮙᮍᮨᮒ᮪ ᮓᮥᮓᮥᮜᮥᮛᮔ᮪.

Sakumna jalma gubrag ka alam dunya téh sipatna merdika jeung boga martabat katut hak-hak anu sarua. Maranéhna dibéré akal jeung haté nurani, campur-gaul jeung sasamana aya dina sumanget duduluran.

Kaunyin jolma tilahir ko mardeka rik uwat pi'il rik hak-hak sei gohgoh. Tiyan tiunjuk akal pikiran rik hati nurani mari tiyan dapok nyampur rik sei barih na dilom semangat bukolpah.