Wn/ms/'The Far Side' kembali

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | ms
Wn > ms > 'The Far Side' kembali

10 Julai 2020 (Jumaat)


The Far Side komik humor ciptaan Gary Larson kembali semula selepas 25 tahun menyepi.

Komik ini pada mulanya diterbitkan dalam Chronicle Features dan kemudian Universal Press Syndicate, yang berlangsung dari 31 Disember 1979, hingga 1 Januari 1995 ketika Larson bersara sebagai kartunis.

Pada 13 September 2019, laman web Far Side rasmi telah dikemas kini dengan reka bentuk semula utama, menggoda bahawa kemas kini tambahan akan datang. Laman penuh dilancarkan pada 17 Disember 2019. Ia memuatkan "dos harian" beberapa komik Far Side yang dipilih secara rawak, koleksi bertema mingguan, dan bahan tambahan termasuk seni daripada buku sketsa Larson.

Pada 7 Julai 2020, Larson melancarkan komik jalur Far Side baharu untuk pertama kalinya dalam 25 tahun di laman web itu. Tidak seperti karya sebelumnya dengan pen dan kertas, Larson sejak itu beralih menggunakan tablet grafik untuk komik.

"Saya terkejut melihat semua alat yang ditawarkan, semua potensi kreatif yang ada di dalamnya. Saya tidak tahu sejauh mana perkara-perkara ini berkembang,” tulis Larson dalam surat pembukaan untuk New Stuff, judul untuk karya baharunya. "Perkara pertama yang saya buat ialah manusia gua."

Sumber[edit | edit source]

Pautan luar[edit | edit source]