Jump to content

Wn/hu/Kibővíti együttműködését a Flickr és a Getty

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Kibővíti együttműködését a Flickr és a Getty

2010. június 20., vasárnap

A fényképészeket tömörítő Flickr és a professzionális felhasználókat kiszolgáló Getty Images[1] bejelentette, hogy egy olyan opcióval bővítik ki az egy éve fennálló együttműködésüket, amely a Getty részére hozzáférhetővé teszi mind a 40 millió Flickrre feltöltött képet. Jogvédelmi okokból a lehetőséggel élni kívánó Flickr-felhasználóknak nyilatkozniuk kell majd arról, hogy részt kívánnak venni a programban. A részletek egyelőre nem tisztázottak.

Az bizonyos, hogy a Getty az általa átvett képek tulajdonosainak jogdíjat fizet majd, de ennek nagyságrendje egyelőre nem ismert. Ha ezek igazodni fognak az iparági standardhoz, akkor egy kép ára hozzávetőleg 150 és 240 dollár között lesz majd.

A megállapodás mindkét fél számára előnyös: a Flickr vonzóbbá válhat a professzionális fotósok számára, míg a Getty egy csapásra jelentősen bővítheti kínálatát; összességében tehát mindkét fél gyarapíthatja felhasználóinak táborát.


Logó a fordítás jelzésére Ez a híradás az angol Wikihírek Getty taps into Flickr snappers című cikkének fordításán alapul. Ha külön nem jelöltük, a források megegyeznek az eredeti cikk forrásaival. Az eredeti cikk licencfeltételei eltérhetnek.

Lábjegyzet

[edit | edit source]
  1. A Getty Images elsődleges célközönségének a megrendelésre dolgozó grafikusok és hirdetési szakemberek számítanak; a cég számukra kínál mintegy 70 millió álló- és 30 000 órányi mozgóképet mint nyersanyagot, amiből összeállíthatják saját munkájukat.

Források

[edit | edit source]