Wn/hu/Online mozizás az új Blue-ray lejátszókkal

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Online mozizás az új Blue-ray lejátszókkal

2010. március 2., kedd
Márciusban kerül a piacra az LG BD570 Blue-ray lejátszó. Netes tartalmakat nézhetünk a Blue-ray lejátszókkal, filmeket, videókat a YouTuberól.

Már 2009 márciusában voltak olyan Blue-ray lejászók Magyarországon, amivel online nézhettünk filmeket, s nem volt szükség semmilyen adathordozóra. Az LG BD370-es készüléknek most érkezett meg az új változata az LG BD570. Az LG BD390-asnál is javasolt volt a vezeték nélküli netkapcsolat. A letöltött tartalmakat 1 GB-os belső memóriáján tárolja, közvetlenül tárolhatók az online tartalmak a Blue-ray lejátszón. Az „Express Reaction” gyors üzemmóddal 18 másodperc alatt betölti a lemezt egy kikapcsolt üzemmódú LG BD390-es, amire nehéz rámondani, hogy gyors. SIMPLINK-csatlakozásnak köszönhetően távirányítóval még egyszerűbb kezelni a lejátszót.

Wi-Fi kapcsolaton keresztül a CIFS (Common Internet File System), illetve a DLNA (Digital Living Network Alliance) szabvány segítségével számítógépünkkel köthetjük össze Blue-ray lejátszónkat. Merevlemezről vagy pendriveról lejátszhatók a DivX, AVI, JPEG, MP3, MPEG4 és a WMA és az MKV formátumok. 1080 pixelig fel lehet skálázni a DVD filmek felbontását.

A felhasználók körében népszerű a YouTube és a Picasa webes tartalmait megjeleníteni nagy HD-n. BD Live 2.0 szolgáltatássával további online tartalmakhoz lehet hozzáférni. Érdekesség, hogy az Accuweather időjárás előrejelzései is lekérdezhető az új LG BD570-es Blue-ray lejátszóval.

Források[edit | edit source]

Kapcsolódó cikk a magyar Wikipédián: Portál:Hírek.