Wb/jv/Dolanan/Dolanan tanpa tembang

From Wikimedia Incubator
< Wb‎ | jv‎ | DolananWb > jv > Dolanan > Dolanan tanpa tembang
Jump to navigation Jump to search

Kejaba dolanan kang mawa tembang, akèh dolanan sing dilakoaké tanpa kudu tetembangan. Amarga wong Jawa iku klebu sumanak marang budhaya liya, mula ora anèh yèn akèh dolanan sing asliné ora seka tanah Jawa, upamané seka Walanda, Tiongkok, lan India.

  1. Adu jangkrik
  2. Adu kecik
  3. Bèkelan
  4. Benthik
  5. Dhakon
  6. Gangsing
  7. Jilumpet
  8. Layangan
  9. Nèkeran
  10. Umbul