Wb/jv/Dolanan/Dolanan tanpa tembang/Bekelan

From Wikimedia Incubator
Jump to navigation Jump to search

Bèkelan iku dolanan sing nganggo bal lan bèkel. Bèkel iki digawé seka wesi utawa kuningan. Lumrahé sing dolanan bocah wadon.

Ora ana sing wanuh kapan dolanan iki wiwit mlebu ing Indonesia, utamané Jawa. Yèn dideleng seka sejarahé, bèkel dijupuk seka negara Walanda. Ing kana dolanan iki disebut bikkels utawa bikkelen.

Template:Wb/jv/Stub