Wb/jv/Tembang/Macapat/Asmarandana

From Wikimedia Incubator
Wb > jv > Tembang > Macapat > Asmarandana
< Wb‎ | jv‎ | Tembang‎ | Macapat
Jump to: navigation, search

Tembang Asmarandana umume kanggo wong sing lagi gandrung kapirangu. Yen dideleng wantah, Asmarandana dijupuk seka asmara kang artine tresna, lan dahana kang artine geni. Mula saka kuwi, Asmarandana isine wuyung lan samubarang kang magepokan karo tresna.

Metrum[edit]

Asmarandana diracik saben pada (bait) ana 7 gatra (larik).

  • 8-a
  • 8-i
  • 8-é
  • 8-a
  • 7-a
  • 8-u
  • 8-a

Tuladha[edit]

Gegaraning wong akrami
Dudu bandha dudu rupa
Amung ati pawitané
Luput pisan kena pisan
Lamun gampang luwih gampang
Lamun angèl, angèl kalangkung
Tan kena tinumbas arta

Aja turu soré kaki
Ana Déwa nganglang jagad
Nyangking bokor kencanané
Isine donga tetulak
Sandhang kelawan pangan
Yaiku bagéyanipun
wong welek sabar narima

Pranala jaba[edit]

MACAPAT
Alit
Mijil | Sinom | Dhandhanggula | Kinanthi | Asmarandana | Durma | Pangkur | Maskumambang | Pucung
Tengahan
Jurudemung | Wirangrong | Balabak | Gambuh | Megatruh
Ageng
Girisa