Jump to content

Wn/hu/Iraki választások: újraszámolják a bagdadi választókerületben leadott szavazatokat

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Iraki választások: újraszámolják a bagdadi választókerületben leadott szavazatokat

2010. május 5., szerda

Núri al-Máliki, Irak miniszterelnöke Az iraki választási bizottság kézileg számolja újra a két hónappal ezelőtti országgyűlési választásokon Bagdadban leadott 2,5 millió szavazatot. Az eljárást a jelenlegi miniszterelnök, Núri al-Máliki kérte, miután az előzetes eredmények szerint pártját megelőzte az Idzsad Allavi vezette Irakidzsa. Al-Málaki jelenleg viszont már tiltakozik az újraszámlálás ellen, mondván hogy a bizottság nem megfelelő módszerrel dolgozik, s hogy emiatt az eredmények torzulhatnak.

A becslések szerint napi 600 urnányi szavazólapot dolgoznak fel majd, s így a számlálás két-három hétig tarthat. A március 7-i választásokon egyébként az Irakidzsa 91, míg az Al-Málaki nevével fémjelzett Törvény Állama 89 helyet szerzett a 325 fős parlamentben. A kormányalakításhoz 163 hely szükséges.


Logó a fordítás jelzésére Ez a híradás az angol Wikihírek Iraq starts manual vote recount című cikkének fordításán alapul. Ha külön nem jelöltük, a források megegyeznek az eredeti cikk forrásaival. Az eredeti cikk licencfeltételei eltérhetnek.

Források[edit | edit source]