Jump to content

Wn/hu/Betörők jártak a Vasvári Pál Gimnáziumban

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Betörők jártak a Vasvári Pál Gimnáziumban

2011. március 16., szerda

A 2011-es március 15.-i ünnepek alatt kirabolták a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumot. A betörők a padlástól a pincéig felforgattak mindent és szinte minden mozdíthatót elvittek, ami értékes volt.
A betörést március 16-án fedezte fel az iskola egyik alkalmazottja, aki 6 órakor értesítette az igazgatót. Az iskolába induló diákoknak e napon nem volt tanítás.
Nagy valószínűséggel több betörő törhetett be a gimnáziumba, az udvaron keresztül az egyik ablakot felfeszítve. Azért gyanakodnak több betörőre, mivel a páncélszekrényt felfordították, amihez eleve legalább 2 ember kellene, a többi rendbontásról nem is beszélve.
Mire végeztek a betöréssel vélhetően óráknak kellett eltelniük. A betörés nappal történhetett, mivel éjszaka a fények elárulták volna a betörőket.
A betörők még a lakatosműhelyt is feltörték, hogy rendesen fel legyenek szerelkezve a betöréshez.
Az igazgató elmondta, hogy szinte minden hétvégén be szokott jönni az intézménybe, ellenőrizni, hogy minden rendben van-e, de e hétvégén éppen nem tette meg.

Március 18-án, péntek délután a Vasvári Pál Gimnázium tanulói adománygyűjtést rendeztek Székesfehérvár belvárosában, hogy segítség az iskolát. Az összegyűlt pénzből a Vasvári Heteket és az iskolát ért anyagi károkat szeretnék finanszírozni.

Források[edit | edit source]