Jump to content

Wn/hu/Baleset a Blaha Lujza téri metrómegállóban

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Baleset a Blaha Lujza téri metrómegállóban

2008. november 24., hétfő

Baleset történt a Blaha Lujza téri metrómegállóban november 24-én, hétfőn körülbelül 11:32-kor. A kettes metrót (piros) újraindították egy órás vizsgálat után.

A Blaha Lujza térre érkezve a szerelvény nem állt be a megfelelő érkezési helyére. A metrókocsikat egyenként nyitották ki kézi vezérléssel. A Keleti pályaudvar felől érkezett a szerelvény. A kocsiból érkezőket kiengedték, az embereket nem engedték lefelé metróhoz a Blaha Lujza téri metrómegállónál. A helyszínre szirénával megérkeztek az illetékesek. A megálló elejénél leesett 17 éves lányt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője, Molnár Péter elmondta, a lányt kiemelték, súlyos állapotban kórházba vitték.

A Stadionok és a Deák tér között már újraindították a metróközlekedést. A BKV fődiszpécsere értesítette az MTI-t. A Stadionok és a Deák tér között pótlóbuszokat indítottak – mondta Fehérvári Tibor. Azóta már jár a metró. A gazdaságiradió hírportál hamarabb lehozta a metró újraindulásáról szóló hírt, mint az MTI. Valószínű, hogy a BKV fődiszpécsere a gazdasagiradio.hu portálnak hamarabb juttatta el az információt, mint az MTI-nek.


Források[edit | edit source]

A Wikihírek logója
A Wikihírek logója
Ez a hír saját tudósítást tartalmaz. Lásd a kapcsolódó megbeszélést a további részletekért.

Gázolt a metró a Blaha Lujza téren. gazdasagiradio.hu, 2008. november 24.

Gázolt a metró a Blaha Lujza téren. velvet.hu, 2008. november 24.

Gázolt a metró a Blahán. Origó.hu, 2008. november 24.

Metrópótló buszok járnak. nepszava.hu, 2008. november 24.

Gázolt a metró a Blaha Lujza téren. hirtv.hu, 2008. november 24.