Wn/hu/A Fradi-pályán történt szombati botrány fejleményei

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > A Fradi-pályán történt szombati botrány fejleményei

2009. november 5., csütörtök

Az MLSZ fegyelmi bizottsága november 3-án, kedden tárgyalta a múlt szombati FerencvárosDiósgyőr mérkőzésen történteket. Mint ismeretes, 3-1-es diósgyőri vezetésnél a hazai szurkolók egy része be akart mászni a pályára, petárdákat, székdarabokat dobált a gyepre.

Sulyok Gergely játékvezető előbb csak félbeszakította a meccset, de a játék újraindítása után ismét petárda repült a gyepre, ezért lefújta a mérkőzést. A testület a találkozó három pontját 3-0-ás gólkülönbséggel a Diósgyőrnek igazolta és úgy határozott, hogy a Fradinak három következő bajnoki találkozóját zárt kapuk mögött kell megrendeznie, valamint hárommillió forint büntetést kell fizetnie.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon külön Fradi-nyomozócsoport alakult, és belső vizsgálatot is elrendeltek annak kiderítésére, hogy történt-e mulasztás a rendőrség részéről. Megvizsgálják azt is, hogyan kerülhettek be pirotechnikai eszközök a stadion nézőterére.

A rendőrségnek voltak információi arról, hogy a Fradi-szurkolók egy csoportja a meccsen rendbontásra készült – nyilatkozta Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány a Népszabadságnak. Ezért kedden fegyelmi eljárást indított meg nem nevezett, a mérkőzés biztosításáért felelős rendőri vezetők ellen. Azt is bejelentette, hogy ha a Ferencvárosi Torna Club nem oldja meg a stadionba beléptetést, és ha nem tesz eleget a biztonsági követelményeknek, akkor az MLSZ által előírt három mérközés után sem fogja engedélyezni a nyitott-kapus mérkőzéseket a Fradi-pályán.

Az Inforádió úgy értesült, hogy eddig három személyt vettek őrizetbe az október 31-ei Ferencváros–Diósgyőr bajnoki labdarúgó mérkőzésen történt rendbontás miatt, és további gyanúsított személyek ellen is elfogatóparancsot adtak ki.

Források[edit | edit source]