Jump to content

Wn/hu/A Duna Televízió harmadszor is elnyerte a Hot Bird közönségdíját

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > A Duna Televízió harmadszor is elnyerte a Hot Bird közönségdíját

2009. november 21., szombat

A Duna Televízió 2006 és 2008 után ismét elnyerte az Eutelsat-Hot Bird műholdas televíziós verseny közönségdíját. A pályázó tv-csatornák közül eddig egyedül a Duna TV kapta ezt meg harmadik alkalommal is.

A Duna Televíziót a nézők szeretete fogja össze. Köszönjük a szavazatokat – mondta Cselényi László tv-elnök a velencei díjátadó gálán.

Az 1992 óta sugárzó közszolgálati adó egy független szakmai zsűritől is elismerést kapott: 20 ország 150 televíziós adója közül a legjobb három csatorna közé sorolták a „Nemzeti Ablak” kategóriában.

A csatorna november 30-ától reggelente Hattól nyolcig címen új közéleti műsort indít, ami főként politikai, gazdasági, kulturális és sporttémákkal foglalkozik majd, élő kapcsolásokkal a Duna TV külföldi tudósítóihoz:

Mivel a közelgő választások hatására a közélet napjainkban igen politika-érzékeny, a Duna Televízió vezetése úgy döntött, hogy újraindítja közkedvelt reggeli, politikai műsorát. A Hattól nyolcig hírérzékenységét a napi négy aktuális, híradós blokk garantálja, amelyet speciális stáb készít híradós műsorvezetővel – nyilatkozta Riskó Géza főszerkesztő.

A műsor új, épített stúdióból jelentkezik:

A díszletek hűek a Duna Televízió nemrégiben történt arculatváltásához, amelynek célja: oly módon varázsoljunk európai hangulatot a képernyőre, hogy ugyanakkor megőrizzük csatornánk családias jellegét is – mondta Kázsmér Kálmán, a csatorna vezető rendezője.

Források[edit | edit source]

Témabeli oldalak társlapjainkon[edit | edit source]