Wb/jv/Kawruh Basa Jawa

From Wikimedia Incubator
< Wb‎ | jvWb > jv > Kawruh Basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Isi

Atur Pambuka[edit]

Basa Jawa klebu basa kang suwé umuré. Lelakoné jaman nggawa basa iki ngrembaka nganti tekan saiki. Éwa semana, basa Jawa Modern kang saiki ana béda-béda manut panggonan. Apa kang dienggo panutan saiki iki akèh dijupuk seka Ngayogyakarta lan Surakarta amarga ya ing panggonan loro kuwi isih ana kraton kang nggulawentah basa Jawa isih lestari dadi artefak budaya.

Buku iki kagawé kanggo nglestarèkaké basa Jawa kang sansaya suwé kakikis basa Indonesia lan basa Inggris.