Jump to content

Talk:Wp/aln/Faqja kryesore

Add topic
From Wikimedia Incubator
Latest comment: 7 years ago by Theedardanian in topic Aktive?

Të punojmë që me themelue sa ma parë Wikipedinë gegnisht.--Dardan 06:02, 19 April 2011 (UTC)Reply

Drejtshkrimi

[edit source]

Kujtoj, si pikë reference për drejtshkrim duhet ta kemi Ortografinë e Prishtinës (1964): [1]. Kjo asht norma ma e plotë, ma pak e koklavitun dhe ma bashkëkohore e gegnishtes letrare, meqë ka marrë për bazë edhe vendimet e maparshme.

Disa ndryshime të vogla janë të kuptueshme. Sot na duket shum arkaike me shkrue "në vjetin 1964", "Shqipnija" ose "shqiptarëvet". Asht e pranueshme me shkrue "në vitin 1964", "Shqipnia" dhe "shqiptarëve", edhe pse drejtshkrimi udhëzon ndryshe.

--Dardan 06:07, 19 April 2011 (UTC)Reply

Archive 1

Aktive?

[edit source]

Përshnetje, (nuk kom lidhje mê ât Dardanin mâ nâlt), gjithsêsi, a mundêmi me vazhdu kët projekt?

Mundêmi mê u bâzu pâk n'kto tâbela. Ju lutna, kush ãsht i intêrêsuem, m'kontaktoni! Theedardanian (talk) 21:37, 31 August 2016 (UTC)Reply