Talk:Wp/aln/Faqja kryesore

  From Wikimedia Incubator
  < Talk:Wp/aln(Redirected from Talk:Wp/aln)

  Të punojmë që me themelue sa ma parë Wikipedinë gegnisht.--Dardan 06:02, 19 April 2011 (UTC)[reply]

  Drejtshkrimi[edit source]

  Kujtoj, si pikë reference për drejtshkrim duhet ta kemi Ortografinë e Prishtinës (1964): [1]. Kjo asht norma ma e plotë, ma pak e koklavitun dhe ma bashkëkohore e gegnishtes letrare, meqë ka marrë për bazë edhe vendimet e maparshme.

  Disa ndryshime të vogla janë të kuptueshme. Sot na duket shum arkaike me shkrue "në vjetin 1964", "Shqipnija" ose "shqiptarëvet". Asht e pranueshme me shkrue "në vitin 1964", "Shqipnia" dhe "shqiptarëve", edhe pse drejtshkrimi udhëzon ndryshe.

  --Dardan 06:07, 19 April 2011 (UTC)[reply]

  Archive 1

  Aktive?[edit source]

  Përshnetje, (nuk kom lidhje mê ât Dardanin mâ nâlt), gjithsêsi, a mundêmi me vazhdu kët projekt?

  Mundêmi mê u bâzu pâk n'kto tâbela. Ju lutna, kush ãsht i intêrêsuem, m'kontaktoni! Theedardanian (talk) 21:37, 31 August 2016 (UTC)[reply]