Inkubator:Versaler

From Wikimedia Incubator
This page is a translated version of the page Incubator:Uppercase and the translation is 100% complete.

Vänligen skapa inte sidor i din testwiki som börjar med en gemen bokstav (till exempel "a, b, c, d"), förutom om du redigerar Wiktionary. Skapa inte heller omdirigeringar som länkar från gemener till versaler.

Varför?

Jo, för att på Wikimedias projekt, förutom Wiktionary, börjar alla sidor på versal som standard. Oavsett om du försöker nå http://sv.wikipedia.org/wiki/tyskland eller http://sv.wikipedia.org/wiki/Tyskland så hamnar du på samma artikel.

Här på Inkubatorn påverkar det inte direkt sidtitlar med prefix, men efter wikins egna underdomän har skapats, kan problem uppstå när sidorna exporteras till den nya wikin eftersom prefix tas bort. Exempel: Om din wiki har sidan Wp/sv/tyskland medan Wp/sv/Tyskland också finns, kommer båda dirigeras till samma objekt, och skapar därav problem.

Du kan läsa om mer tekniska begränsningar i artikelnamn på engelskspråkiga Wikipedia.

Vad kan man göra?

Se de första två meningarna ovan: skapa inte sidor med namn som (efter prefixet) börjar på liten bokstav. Detta stämmer också för mallar och kategorier!

Jag har stött på en sida som har ett sånt problem.
Vänligen flytta den till rätt artikelnamn, om det behövs och vet hur man gör det. Markera annars sidan med {{delete|case problems}} och en administratör kommer hantera det.