Wy/da/York

From Wikimedia Incubator
< Wy‎ | daWy > da > York
Jump to navigation Jump to search
Yorks katedral

York er en engelsk by i Yorkshire.

Med dens store katedral og mange bygninger fra romertiden, vikingetiden og senere tilstrækker byen mange turister.

Transport til York[edit]

Flytransport fra Danmark er ikke ligetil, men der er flere muligheder:

  • Den nærmeste lufthavn er Leeds Lufthavn. Denne lufthavn har ingen hurtig forbindelse til York. Man skal først tage bussen linie 757 fra Leeds lufthavn og ind til det centrale Leeds. Turen tager omkring 40 minutter og prisen er 3-4 Pund. Fra det centrale Leeds kan man tage toget til York. Prisen er 12-13 Pund.
  • Manchester Lufthavn har direkte togforbindelse til York. Den hurtigste forbindelse tager omkring 1 time og 50 minutter. SAS har direkte forbindelse fra København til Manchester.
  • Flere andre lufthavn kan benyttes, f.eks. Londons.

Rejseplanlægning for offentlig transport (bus og tog) kan foretages med http://www.YorkshireTravel.net

Transport i York[edit]

De centrale dele af York indenfor fæstningsmurene er i gåafstand. I dagtimerne er de mest centrale dele afspærret for almindelig trafik.

York er forholdsvis fladt og man kan cykle. Selv om der er en vis grad af afmærkning for cyklister er forholdene i forhold til Danmark dog langt dårligere.

Der er et net af bybusser i York. For eksempel kan bus 44 benyttes til en 17 minutters rejse fra togstationen til Yorks Universitet i den sydøstlige forstad Heslington.

Overnatning[edit]

  • Dairy Guest House er et almindeligt ufancy bed-and-breakfast med venlige ejere. Hotellet ligger på 3 Scarcroft Road, et par hundrede meter uden for bymuren. En restaurant, Sainsbury, bager og café ligger umiddelbart ved siden af. Wifi. http://www.dairyguesthouse.co.uk/

Mad og drikke[edit]

Loch Fyne York fiskerestaurant.

At se[edit]

York Cold War Bunker.
  • York Cold War Bunker (York koldkrigsbunker) er en af Storbrittaniens yngste nationale monumenter. Den ligger 2 kilometer nordvest for togstationen. Der er engelsksproget rundvisning som varer omkring en time og inkluderer en kort dokumentarfilm. I vintertiden er der kun åbent om søndagen og rundvisningerne begynder på faste tidspunkter. Man møder op uden for bunkerens port. [1]
Millenium Bridge
  • Millenium Bridge er en buebro for fodgængere og cyklister der vil krydse floden Ouse i den sydlige del af York. På broens vestside ligger Rowntree Park med et cafébibliotek.

At gøre[edit]

Bymuren
  • Det er gratis at gå på bymuren. Muren er ikke helt omsluttende da områder tidligere var beskyttet af vand. Nu viser skiltning vej mellem bymurens afsnit. Visse dele er ikke afskærmet så der er flere meters fald ned til den ene side.
  • Man kan vandre langs floden Ouse.

Arbejde[edit]


Kommunikation[edit]


Sikkerhed[edit]

Som i resten af Storbritannien skal man huske at kigge til den forkerte side når man går over vejen.

Respekter[edit]


Nyttige adresser[edit]