Wy/da/Fossano

From Wikimedia Incubator
< Wy‎ | daWy > da > Fossano
Jump to navigation Jump to search
Fossanos middelalderborg

Fossano er en Wy/da/Italiensk i provinsen Wy/da/Cuneo i regionen Wy/da/Piemonte. Den er den fjerdestørste by i Cuneo efter Cuneo selv og Wy/da/Alba og Wy/da/Bra.

Byen er et glimrende udganspunkt for ture rundt i Piemonte-regionen.

Den gamle del af Fossano er meget hyggelig, med snævre middelaldergader. Den ligger på toppen af en lille høj, hvorfra der er en glimrende udsigt over det omliggende land.

Planlægning inden afrejse[edit]


At medbringe til Fossano[edit]


At tage med hjem fra Fossano[edit]


Fakta om Fossano[edit]

Historie[edit]


Lokalbefolkning[edit]


Klima[edit]

Fossano har et typisk norditaliensk fugtigt subtropisk klima med varme somre (højeste gennemsnitstemperatur i juli 28 grader) og kolde vintre (laveste gennemsnitstemperatur i januar -3 grader). Nedbøren falder primært i foråret og i oktober måned.

Transport til Fossano[edit]

Med fly[edit]

Den nærmeste større internationale lufthavn er Torinos Aeroporto di Torino (nogle steder hedder den Aeroporto di Caselle). Herfra er der forbindelse til flere store europæiske byer, men ingen i Danmark.

Med tog[edit]

Fossano ligger på toglinien fra Torino til Cuneo og til Wy/da/Savona, og har en sidelinie til Wy/da/Mondovì. Togstationen ligger for foden af den bakke som den gamle del af Fossano ligger på. Den gamle del er imidlertid i gåafstand fra stationen.

I bil[edit]

Transport i Fossano[edit]


Med bus[edit]


I bil[edit]


Penge[edit]

Se også afsnittet under Wy/da/Italien

Overnatning[edit]


Mad og drikke[edit]


At foretage sig i Fossano[edit]

Fossano er hvert år vært for en international cirkusfestival

At se[edit]

Den gamle by Den gamle del af ligger i den høje del af byen. Den er delt i to borghi (kvarterer): Borgo Piazza (Plads kvarteret), som er opstået imellem det 15. og 18. århundrede og Borgo Vecchio (Det gamle kvarter), som er den ældste del af byen og datererr sig fra middelalderen. Byen er rig bygninger fra middelalderen, renæssancen og barokken og er karakteriseret ved sine arkader, der omkranser flere af byens gader herunder Via Roma, som er byens hovedgade. På den østlige side er byen afgrænset af Viale Mellano, der er en fodgænger promenade med en skøn udsigt over Wy/da/Langhe, som er et bakket område, der er kendt for sine vine, oste og trøfler. På den vestlige side kan man nyde udsigten til de sydvestlige alper. Visse steder er der stadig spor af den gamle bymur.

Castello dei Principi d'Acaja Castello dei Principi d'Acaja er byens borg, der er en massiv borg med fire høje tårne. Borgen er påbegyndt i 1314 af Filippo d'Acaia og færdiggjort i 1332. Den smukke indre borggård er er udformet af Gaspare Solari, og daterer sig fra den sidste del af det 15. århundrede.

Byens katedral Katedralen blev ombygget i slutningen af det 18. århundrede i neoklassicistisk stil og erstattede den foregående der var fra det 13. århundrede.

Museer[edit]


Kirker[edit]


At gøre[edit]


Nyttige adresser[edit]


Øvrigt[edit]