Jump to content

Wp/cnr/Milica Kankaraš

From Wikimedia Incubator
< Wp‎ | cnr
Wp > cnr > Milica Kankaraš

Milica Kankaraš (Podgorica, 20. oktobar 1991) je crnogorska harfistkinja i prvi diplomirani harfista u Crnoj Gori.

Biografija[edit | edit source]

Milica Kankaraš je rođena u Podgorici. Završila je klavirski odsijek u Srednjoj muzičkoj školi „Vasa Pavić“, u klasi Lidije Skender. Istovremeno je u Beogradu pohađala časove harfe kod Milice Barić. Tokom tog perioda, nastupala je sa Crnogorskim kamernim orkestrom i Crnogorskim simfonijskim orkestrom.

2009. godine, nakon samo tri godine časova harfe, položila je prijemni ispit na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu za odsijek harfe. Kao studentkinja Ljiljane Nestorovski nastupala je na 9. i 10. Međunarodnom festivalu harfa u Beogradu, u Sava centru sa Simfonijskim orkestrom Muzičkog fakulteta, Simfonijskim orkestrom RTS-a (Radio i Televizija Srbije) i horovima „Collegium Musicum“ i „Isidorom Bajićem“. 2011. je nastupala kao solistkinja u Centru za savremenu umjetnost u Podgorici. Sa Oliverom Tičević (sopranistkinja) nastupila je 2012. godine na Festivalu Univerziteta za umjetnost (Beograd) i na Purgatorijama (Tivat).

Nakon što je diplomirala harfu 2013. godine, pohađala je majstorsku klasu Od klasike do električne harfe koju su vodili Dijana Grubišić-Ćiković i Dalibor Bernatović; klasu je organizovala Jeunesse Musicales Hrvatska u Grožnjanu. Iste godine je nekoliko puta nastupala kao solistkinja u Crnoj Gori.

Predaje harfu u Muzičkoj školi „Vasa Pavić“ na odsijeku za harfu, koji je septembra 2015. godine otvorila.

Bila je gostujuća harfistkinja Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Poveznice[edit | edit source]