Jump to content

Wn/hu/Wikihírek:Társalgó/Közösségi portál

From Wikimedia Incubator
Wn > hu > Wikihírek:Társalgó > Közösségi portál
Archive Ez egy korábbi megbeszéléseket tartalmazó archív közösségi lap. Ne változtass rajta. Ha fel akarsz éleszteni egy itt szereplő megbeszélést vagy vitát, az aktuális lapon tedd!

Aktuális

Wikihírek projekt megszüntetése

Kedves Wikihírek szerzők!

  • 2010 októberében a címlapon júniusi hírek szerepelnek
  • Nyár eleje óta 17 hír született, ez azt jelenti, hogy egy új hír megszületéséhez átlagosan egy hétre volt szükség.
  • A cikkek megszületése között igen nagy időközök vannak, ha jól láttam szeptember második felében egyetlen hír sem látott napvilágot.

A projekt kezdeményezésekor a magyar nyelvű wikiközösséget az a szándék vezette, hogy egy színvonalasnak mondható, naprakész hírportál jöjjön létre. Az azóta eltelt - most már több éves hosszúságúra nyúló - időszak alatt a Wikihíreknek voltak dinamikus és kevésbé pörgős időszakai, mostanra azonban sokak szemében tűnik úgy tűnik, hogy ez a magyar nyelvű Wikimédia projekt végképp megfeneklett. Jelen levelemnek célja, hogy felmérjük a szerkesztői közösség méretét, aktivitását és a Wikihírek önálló projektként történő megszüntetéséhez való viszonyulását. Kérem, hogy a fentieket olvasó szerkesztők írjanak néhány gondolatot a Wikihírek fenntartásával vagy megszüntetésével kapcsolatban, véleményt pro és kontra! Köszönettel:

Beroesz vita 2010. október 14., 12:36 (CEST)

(Bár nem itt lenne a helye, de talán itt feltűnőbb:) A kérdés a záróakkordjához közeledik a Metán. Amennyiben további hozzászólás nincs, egy hét múlva továbbítják a zárási igényt a fejlesztőknek. Abigor felajánlotta a segítségét az Inkubátorba mozgatáshoz, állítása szerint 2 nap alatt lebonyolítható az egész. A lezárás után az érdeklődőket az [[incubator:|Inkubátorban]] várjuk, ott a munka folytatható. - Xbspiro vita 2011. március 24., 15:33 (CET)

Már tényleg nincs sok hátra, kérvényezték a bezárást: bugzilla:28342 --Gondnok vita 2011. március 31., 14:41 (CEST)

Sajnálom! A véleményem a bezárásról szóló megbeszélés (angol nyelvű) oldalán leírtam. Azt csak most és csak ide írom, hogy soha nem lenne nagyobb szükség erre a projektre magyar nyelven, mint éppen most. Sziasztok. --Vadaro vita 2011. április 19., 21:40 (CEST)
Szerintem NE zárjátok be a magyar Wikihíreket. Láttam a főoldalon, hogy születnek új hírek, meg ha az Egyszervolt.hu megváltozik, akkor szeretnék róla ide írni. MEGTILTOM a magyar Wikihírek bezárását!!!!!!!!!!!! Tomi3 vita 2011. április 26., 09:44 (CEST)

Ha annyira tiltakozol a magyar Wikihírek bezárásáért, akkor a nyafogás helyett inkább cselekedj! Írj minél több hírt a magyar Wikihírekbe. Ha látják, hogy foglalkoznak vele, hogy működik rendesen, mint hírportál, akkor nem zárják be. – Nyar94 vita 2011. április 28., 19:39 (CEST)
Nézzék meg a Friss változtatások részben május 8-át! 4 új hírt hoztam létre! Tomi3 vita 2011. május 8., 12:03 (CEST)
Rendben láttam, csak így tovább, de lehetőleg ne másolj. :-)– Nyar94 vita 2011. május 8., 22:17 (CEST)