Wb/jv/Wayang/Wayang Klithik

From Wikimedia Incubator
< Wb‎ | jv‎ | WayangWb > jv > Wayang > Wayang Klithik
Jump to navigation Jump to search

Wayang Klithik utawa Wayang Krucil, kuwi campuran antarané Wayang Golèk lan Wayang kulit. Praupané kaya wayang kulit nanging digawé seka kayu. Amarga seka kayu, awaké wayang tanpa cempurit. Pagelarané ora nganggo kelir/layar. Debog kanggo tancepan diganti nganggo kayu kang wis dibolongi, jenengé slanggan. Wayang iki wis arang digelar.

Delengen uga[edit]

Pranala njaba[edit]