Wb/jv/Unggah-ungguhing Basa/Basa Ngoko/Madya Ngoko

From Wikimedia Incubator
Jump to navigation Jump to search

Basa Madya Ngoko kuwi Basa Jawa tataran ngoko sing nganggo tembung madya dicampur karo tembung-tembung ngoko. Ciri-cirine antara liya;

  • Aku diowahi dadi kula
  • Kowe diowahi dadi dika
  • Ater-ater tak- diowahi dadi kula
  • Ater-ater ko- diowahi dadi dika
  • Ater-ater di- ora owah

Basa Madya Ngoko iki biasa dianggo dening wong-wong padesan utawa wong-wong pagunungan.