Wb/jv/Sastra Jawa/Sastra Jawa Tengahan

From Wikimedia Incubator
< Wb‎ | jv‎ | Sastra JawaWb > jv > Sastra Jawa > Sastra Jawa Tengahan
Jump to navigation Jump to search
Sastra Jawa
Sastra Jawa Kuna
Sastra Jawa Tengahan
Sastra Jawa Anyar
Sastra Jawa Modhèrn
Sastra kagandhèng
Sastra Jawa-Bali
Sastra Jawa-Lombok
Sastra Jawa-Madura
Sastra Jawa-Palembang
Sastra Jawa-Sunda
Sastra Jawa-Tionghoa


Sastra Jawa Tengahan iku wiwitane ana sawisé karaton Majapait diadegaké. Dadi wiwit abad kaping 13 nganti kira-kira abad kaping 16 Masehi. Sabanjuré, sastra Jawa Tengahan diterusaké ing Bali dadi Sastra Jawa-Bali.

Jaman samana, karya-karya tembang sing adhedhasar pupuh tembang Jawa] asli, wiwit ditrapaké. Karya-karya iki diarani kidung.

Daftar Karya Sastra Jawa Tengahan gancaran:

  1. Tantu Panggelaran
  2. Calon Arang
  3. Tantri Kamandaka
  4. Korawasrama
  5. Pararaton

Daftar Karya Sastra Jawa Tengahan tembang:

  1. Kakawin Dewaruci
  2. Kidung Sudamala
  3. Kidung Subrata
  4. Kidung Panji Angreni
  5. Kidung Sri Tanjung
  6. Kidung Sunda


Uga delengen[edit]