Wb/jv/Ludrug

From Wikimedia Incubator
< Wb‎ | jvWb > jv > Ludrug
Jump to navigation Jump to search

Ludrug kuwi kesenian Jawa kang misuwur utamané ing tlatah Jawa Wétan. Tontonan tradhisional iki awujud crita-crita rakyat sadina-dina kang dilakonaké ing panggung lan migunakaké dhialèk Jawa Wétanan (Surabaya). Ludruk iki biasa dipérang jroning babak-babak, lan ing owah-owahan babak diseling nganggo iringan gamelan. Ing babak pisanan sawisé gamelan banjur diwiwiti nganggo gendhing utawa tembang parikan lan ngudarasa.

Lakon ludruk[edit]

Génerasi ludruk[edit]

  • Ludrug Bandan
  • Ludrug Lerok
  • Ludrug Besutan
  • Ludrug Stambul Jawi
  • Ludrug Sandiwara
  • Ludrug Seni Drama

Klompok Ludrug Kondhang[edit]

  • Ludrug Marikangen
  • Ludrug Genthèng Legèn
  • Ludrug Rombongan Cak Durasim
  • Ludrug Jawa Timur
  • Ludrug Sekar Mulya
  • Ludrug Marhaen
  • Ludrug Masa
  • Keluarga Ludrug RRI

Wacan[edit]

  • Nglacak Sejarah Perkembangan Seni Ludrug, Ki Soemardji A. (Kalawarti Jayabaya No. 49 Agustus 1972).

Pranala njaba[edit]