Inkubator:Wikidata/Databox

From Wikimedia Incubator
This page is a translated version of the page Incubator:Wikidata/Databox and the translation is 100% complete.
Video från Databox-arbetsstugan på Celtic Knot Conference 2022.

Databox är en modul som lägger till en faktaruta med data från Wikidata i artiklar på din textwiki. Den kan användas både på Wikimedia Inkubator och på live wikier.

Eftersom sidor på Wikimedia Inkubator tekniskt sett inte är kopplade till Wikidata på samma sätt som sidor på Wikipedia är behöver du ange Wikidata-ID – läs Inkubator:Wikidata för tips på hur man hittar rätt Wikidata-ID.

Hur man använder en databox

Skönheten med databoxen är hur enkelt det är att använda. Allt du behöver göra är att lägga till det i en artikel, ange Wikidata-ID, och sedan kommer det automatiskt visa information från Wikidata. Alla fält och allt innehåll i faktarutan kan översättas genom att gå till respektive Wikidata-objekt och -egenskaper.

I visual editor
När du redigerar i visual editor lägger du till mallen genom att klicka på "Insert"> "Template" och skriver sedan "(your wiki's prefix)/Databox". Sedan lägger du till parametern "item" och klistrar in det Wikidata-objekts-ID som överensstämmer med artikeln du redigerar.
I källäge
När du redigerar i källäge är allt du behöver göra för att lägga till detta i en artikel:
{{Databox|item=Q42}}
Om du har inaktiverat finessen Lägg till prefix (AddPrefix, som är aktiverad som standard) behöver du skriva följande:
{{Wp/qdp/Databox|item=Q42}}

Hur man skapar en databox

Allt du behöver göra för att skapa en databox-mall är att kopiera två sidor. Den ena är en modul och den andra är en mall. Du behöver inte ändra något i dem, förutom malldata i den andra sidan.

Om du väljer en testwiki i dina inställningar kommer du se länkar för hur man lägger till en databox för din testwiki här.

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp med databoxen kan du fråga på Community Portal.