Jump to content

Wy/wuu/上海

From Wikimedia Incubator
< Wy‎ | wuu
Wy > wuu > 上海

上海(上海言话,[zãhe]),简称沪,别称申,是中华人民共和国个直辖市之一。勒了中国东部长江冲积三角洲,濒临东中国海,勒浪长江入海口南岸。眼门前中国发展得顶快个城市,也是经济顶发达个城市之一,伊拨认为是中国个商业搭金融中心,是全世界公认个全中国顶大个城市。上海市只移民城市,2300萬寧住了此地,里香有的40%個流動人口。噶系獨寧樂樂一淘,形成了海派文化。

Shanghai montage

中華民國個辰光,上海是亞洲最大個城市,也是东亚顶最重要个工商業中心,被公认为東方巴黎。1990年起實行個浦東開發開放政策使得上海經濟發展迅速,并於2005年成立國家綜合配套改革實驗區。 2005年上海年货吞吐量有得4.43亿吨介多。2006年成为世界高头第三大集装箱港口,吞吐量有得2171万标准集装箱,齐巧勒仔新加坡高香港个后头。到了2008年,上海港有的各類碼頭1200都只,萬噸級以上個生產性泊位137個,碼頭線總長毛115公里,每年吞吐量有的58170萬噸,最大靠泊能力15萬噸級。至2010年,上海港已成為世界最大個集裝箱港。 2006年上海個GDP為2,972亿美金,估寧GDP已经達到了12,748美金。2010年,世界博览会勒上海举行。另外,2009/2010年上海個人類發展指數達到0.908,成為大陸最高,啊是唯一一個達到極高人類發展指數個中國城市。 上海是大陸個商業幫經濟中心,地區生產總值在大中華區城市中拔了第一位。上海頂重要的產業是商貿流通、金融、信息、製造等。上海啊是中國的鐵路幫航空個樞紐,上海個港口是世界高頭最大個集裝箱港,已經成為一個國際金融跟航運中心。

行政区划[edit | edit source]

时至2011年末,上海有16个区、1个县,共108个镇,2个乡,99个街道办事处,3852个居民委员会搭1632个村民委员会。 2009年5月6日上海市政府勒给新闻发布会浪宣布,国务院已批复了上海关于浦东扩区嗰申请,同意撤除南汇区,将南汇区行政区域并入浦东新区。 2011年7月26日,原来嗰卢湾区同黄浦区畀撤销,随后成立了新嗰黄浦区,即两区合并了。

交通[edit | edit source]

上海个交通也勒海发生交关大个变化。搿辰光个上海已经有得13条地铁哉。勒浪龙阳路地铁站边浪向还有磁悬浮火车,去浦东国际机场则要8分钟辰光。不过呢上海个地面交通交关轧,想开车子去上班或者白相是勿大来三个。 上海的大巴士四通八达,指示牌、报站清晰,高峰时期5分钟间隔。效率颇高。上海额公交车一般性都有的英文报站,外国朋友了还此地白相乘公交车阿弗会的有啥困难个。11路公交车诶增嘎勒上海闲话的报站。

航班[edit | edit source]

上海拥有两个国际机场,一只是虹桥机场,一只是浦东机场。浦东机场比起虹桥来讲是新造个,各种物事侪老好个,也是上海个标志之一。

铁路交通[edit | edit source]

上海来拉1987年以前,一直是使用天目路伊面个老北站,后首来由于老北站人忒多了,所以来许现在个位置造了新个上海站。普通市民欢喜叫渠新客站,来搭老北站区别开来。2007年,又建成功上海南站。2010年又建成功虹桥火车站。