Wy/hbs/Wikivodič:CEE Spring 2023

From Wikimedia Incubator
< Wy‎ | hbs
Wy > hbs > Wikivodič:CEE Spring 2023

Wikimedija SIE proljeće 2023” (Wikimedia CEE Spring 2023) ime je međunarodnog Wikimedijinog projekta koji se održava u proljeće. SIE stoji za „Srednja i Istočna Europa” (Central and Eastern Europe).

Opće informacije[edit | edit source]

HBS Wikivodič ima dvije „SIE proljeće 2023” akcije:

  1. do 31.5. koja ulazi u statistiku međunarodnog projekta „Wikimedija SIE Proljeće 2023” i uključuje simbolične nagrade za najproduktivnije urednike
  2. do 21.6. koja je dio samo inkubatorove statistike i uključuje dodjelu poklona zahvale za sve koji kreiraju/dovrše bar 10 novih stranica

Cilj je poboljšati suradnju između Wikimedijinih projekata Srednje i Istočne Europe, te poboljšanje pokrivenosti pojedinih tema na Wikipediji (i drugim projektima, najčešće Wikivoyage) na različitim jezicima i opće širenje znanja. Cilj je i postizanje što veće održivosti suradnje. Specifični ciljevi za HBS Wikivodič su:

  • Povećati količinu i kvalitetu sadržaja, te broj suradnika.
  • Povećati učešće HBS jezičnih suradnika na međunarodnim projektima.
  • Dati podršku budućoj suradnji u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Organizatori godišnjih „SIE Proljeće” projekata su lokalni i regionalni wikipedisti/wikimedijalci sa koordinatorima okupljenim oko „SIE Proljeće” korisničke grupe Wikimedia zajednice.

Sudionici su suradnici iz Wikipedija Srednje i Istočne Europe, ali i šire. U pojedinim državama sudjeluju različite kulturne ustanove i škole. Projekt je nadahnut tjednom suradnje između Wikipedije na ukrajinskom jeziku i Wikipedije na estonskom jeziku, a prvi put je započeo 2015. godine. Za više detalja pogledajte kratki ili dugi video i pročitajte najčešće postavljana pitanja! Ove godina projekt je aktivan i na ovom HBS Wikivodiču (prije je bio aktivan na Esperantskom i Ukrajinskom).

Predloženi članci[edit | edit source]

Za razliku od drugih projekata ovdje nisu predloženi članci, ali se nadamo da će prioriteti u vašem uređivanju biti:

  1. vodiči o regijama Srednje i Istočne Europe, o državama ovih regija, te o glavnim i najvećim gradovima istih država
  2. stranice o turama ili jezicima Srednje i Istočne Europe

Fokusi i planovi[edit | edit source]

Kao i prošle godine, fokus ostaje kvantiteti, tj. na povećanju broja novih članaka. Cilj nam je prije kraja proljeća pokriti bar dio SIE država i gradova tako da broj članaka pređe broj od 100 kako bi zadovoljio kriterije zrele inkubacije. Kako se radi o drugoj godini, očekuje se da se postojeći vodiči i dr. članci podignu na viši stupanj dovršenosti, tako da se već mogu smatrati koliko-toliko korisnima čitateljima (unatoč tehničkim ograničenjima na inkubatoru).

Statistika, rezultati i nagrade[edit | edit source]

Na ovoj poveznici će se moći vidjeti statistički podaci o ukupnome broju članaka i o broju članaka po državama i Wikipedijinim inačicama uključenima u ovaj projekt.

Napisani članci[edit | edit source]

Broj Članak Članak na drugom jeziku Vrsta Status
1. /poveznica ka članku/ /projekat, npr EN Wy/ /npr. grad/ /stupanj dovršenosti/

Vanjske poveznice[edit | edit source]