Wy/da/Wikivoyage:Velkommen

From Wikimedia Incubator
< Wy‎ | daWy > da > Wikivoyage:Velkommen

Velkommen til Wikivoyage! Vi håber at du kan få gavn af de artikler, som findes i vores frie, åbne rejseguide. Måske er du interesseret i selv at bidrage om et rejsemål, du kender til?

Find information[edit | edit source]

Den enkleste måde at navigere er via forsiden. Der finder du en liste over almindelige rejsemål samt links til nyttige oplysninger og artikeltips. Rejsemålene er opdelt efter kontinent, så hvis du søger et land eller en by, som ikke er nævnt på forsiden, kan du gå via verdensdel, så for at finde Budapest, klikker du på Europa, hvor du så finder Ungarn.

Du kan også benytte søgefeltet på enhver side.

Del din viden[edit | edit source]

Wikivoyage er, som navnet afslører, en wiki, så du kan selv redigere artiklerne, hvis du vil. Hvis du ønsker at dele din viden om verdens rejsemål, kan du kaste et blik på hvordan man redigerer en side!

En artikel behøver ikke handle om et fjernt rejsemål for at være interessant. Du kan skrive om den by du bor i - der er altid rejsende der interesserer sig for hjemlig turisme. Vær dristig og skriv om det, DU er interesseret i.

Er du i turistbranchen?[edit | edit source]

Som professionel i turistindustrien er du også velkommen til at bidrage til Wikivoyage, men der gælder særlige regler. Før du begynder at redigere, er det derfor vigtigt at du læser de relevante retningslinjer:

Mere information[edit | edit source]

Hvis du har spørgsmål, kan du se på hjælpesiden, eller skriv et spørgsmål i salonen, hvor brugerne træffes og diskuterer artikler, rejsemål, tekniske problemer eller bare almindelig morskab.

Den bedste måde at lære systemet at kende er at prøve sig frem. Hvis du er usikker, kan du teste teknikken i sandkassen. Når du ved hvordan en wiki fungerer, kan du arbejde videre med en artikel.