Wy/da/Wikivoyage:Regler og retningslinjer

From Wikimedia Incubator
< Wy‎ | daWy > da > Wikivoyage:Regler og retningslinjer

Nøglebegreber[edit | edit source]

  1. Undgå fordomme. Artiklerne bør skrives ud fra et neutralt synspunkt, hvilket betyder, at en artikel på fair og sympatisk vis bør belyse de forskellige synspunkter vedrørende artiklens emne.
  2. Overtræd ikke andres ophavsret. Wikivoyage er en fri encyklopædi, der udgives inden for rammerne af Creative Commons Navngivelse/Del på samme vilkår 3.0. At indsætte materiale uden ophavsretsholderens tilladelse er en trussel mod vores projekt med at lave en ægte fri encyklopædi, som alle kan videredistribuere, og det kan medføre erstatningskrav mod projektet. Se Ophavsret for mere information.
  3. Wikivoyage er en rejsefører. Dette websted skal primært bruges til at skrive en rejsefører. Diskussioner på diskussionssiderne bør være rettet mod at forbedre artiklerne. Se Hvad Wikipedia ikke er.
  4. Respektér andre bidragydere. Wikivoyages bidragydere stammer fra mange forskellige lande og kulturer og har stærkt varierende synspunkter. Ved at respektere hinanden er vi i stand til at samarbejde effektivt om at opbygge en encyklopædi. Se Etikette for nogle retningslinjer.
  5. Næsten alle kan redigere næsten alt. Ingen brugere ejer nogen sider (heller ikke brugersider) og kan diktere hvad der skal stå og ikke stå. Tværtimod har alle lov at redigere og bidrage til alle artikler og diskussioner, så længe det har et konstruktivt formål. Gentagne ukonstruktive bidrag så som hærværk medfører blokering. Særligt udsatte sider kan desuden skrivebeskyttes.
  6. Følg konventionerne. Ved at følge disse konventioner er vi i stand til at lave en mere ensartet og brugbar rejsefører: