Wy/da/Prag

From Wikimedia Incubator
< Wy‎ | daWy > da > Prag
Jump to navigation Jump to search
Forskellige indtryk fra Prag

Prag er Tjekkiets hovedstad og største by med lige under 1,2 mio indbyggere. Den ligger idyllisk ved Moldauflodens bred.

Planlægning inden afrejse[edit]


At medbringe til Prag[edit]


At tage med hjem fra Prag[edit]


Fakta om Prag[edit]


Historie[edit]

Prags borg blev grundlagt i det 9. århundrede, og omkring denne opstod der et samfund, der hurtigt udviklede sig til byen Prag. Som et vigtigt handelsknudepunkt blev byen tidligt et mødested for kulturer, og den udviklede sig til en betydelig europæisk kulturby. Prag blomstrede ikke mindst i det 14. og det 16. århundrede, hvor byen var hovedstad i det tysk-romerske rige. Især byens midte har været udsat for skiftende kulturelle påvirkninger, der blandt andet har efterladt en usædvanlig række af bevaringsværdige bygningsværker opført i varierende arkitektoniske stilarter. Dette forhold har givet byen en plads på UNESCOs Verdensarvsliste fra 1992.

Lokalbefolkning[edit]


Klima[edit]

Byen har tempereret fastlandsklima, men med relativ kort afstand til Atlanterhavet er den karakteriseret ved et trods alt ret mildt klima. Middeltemperaturen på årsbasis er 8 °C med udsving fra -17 °C til 35 °C. Der falder mest nedbør i sommerhalvåret med 77 mm på en måned som det statistisk set højeste, mens der i den tørreste måned blot falder 23 mm nedbør.

Højtider[edit]


At foretage sig i Prag[edit]


At se[edit]

Blandt Prags bemærkelsesværdige seværdigheder ud over borgen kan nævnes Karlsuniversitetet, der blev grundlagt i 1348, Karlsbroen, flere kirker og torvet i Staré Mesto, den gamle bydel. Byen har et stort og varieret kulturliv, der inkluderer det verdenskendte teaterkompagni, Laterna magika, den årlige musikfestival "Prager-foråret" samt minder om byens kendte forfatter Franz Kafka. Verdens næststørste stadion, Strahov-stadion, anvendes ikke længere til idrætsbegivenheder, men til koncerter med store internationale musiknavne.

Transport til Prag[edit]

Med fly[edit]

Mange rejser til og fra Prag med fly og kommer dermed igennem lufthavnen Wy/da/Václav Havel Airport Prague, som er Tjekkiets største og en af de travleste i Østeuropa.

Med bus[edit]


Med tog[edit]

Prag er internationalt jernbaneknudepunkt, der har forbindelse til alle de central- og østeuropæiske storbyer.

Med båd[edit]

Det er muligt at sejle til Prag, via Moldau.

I bil[edit]

Hvis man har tænkt sig at køre i bil til Prag fra Øst-Danmark vil ruten gå via Wy/da/Berlin og Wy/da/Dresden.

På cykel[edit]


Transport i Prag[edit]


Med bus[edit]


Med tog[edit]


Med båd[edit]


I bil[edit]


På cykel[edit]


Med taxi[edit]


Blafning[edit]


Penge[edit]

Se også afsnittet under Wy/da/Tjekkiet

Kreditkort[edit]


Overnatning[edit]


Mad og drikke[edit]At gøre[edit]


Arbejde[edit]


Kommunikation[edit]


Sikkerhed[edit]


Respekter[edit]


Nyttige adresser[edit]


Øvrigt[edit]