Wq/ms/Jacqueline Kennedy Onassis

From Wikimedia Incubator
< Wq‎ | ms
Wq > ms > Jacqueline Kennedy Onassis

- Jacqueline Kennedy Onassis -

(BIODATA)

Nama:Jacqueline Kennedy Onassis

Tarikh lahir:28 Julai 1929

Asal:Southampton,New York,US


Jacqueline ialah seorang penulis, editor buku, dan sosialit Amerika yang berkhidmat sebagai wanita pertama Amerika Syarikat dari 1961 hingga 1963, sebagai isteri Presiden John F. Kennedy . Seorang wanita pertama yang popular, dia memikat hati orang ramai Amerika dengan pengabdiannya kepada keluarganya, dedikasinya terhadap pemuliharaan bersejarah Rumah Putih , kempen yang dipimpinnya untuk memelihara dan memulihkan mercu tanda dan seni bina bersejarah serta minatnya dalam sejarah, budaya dan seni Amerika . Semasa hayatnya, dia dianggap sebagai ikon antarabangsa untuk pilihan fesyennya yang unik, dan kerjanya sebagai duta budaya Amerika Syarikat menjadikannya sangat popular di seluruh dunia.


KATA-KATA HIKMAH (Terjemahan Bahasa Melayu):

1."Saya suka Musim Luruh, Namun saya tidak boleh mengatakan Semua pemikiran dan perkara yang membuatkan saya berasa seperti ini.

Saya suka berjalan di pantai yang marah, Untuk melihat laut yang marah; Di mana orang musim panas dahulu, Tetapi kini hanya ada saya.

Saya suka api kayu pada waktu malam Yang mempunyai cahaya kemerahan. Saya merenung api Dan memikirkan lama dahulu.

Saya suka perasaan di dalam diri saya Yang mengatakan untuk melarikan diri Untuk datang dan menjadi gipsi Dan ketawa dengan cara gipsi.

Rasa pedas buah epal, Kabus bersalji pada waktu pagi, Nafsu merayau di dalam diri anda Apabila anda mendengar tanduk pemburu.

Nostalgia - itulah Musim Luruh, Bermimpi hingga September Hanya sejuta perkara indah yang akan saya ingat."


Sumber:

1.https://www.goodreads.com/author/quotes/398288.Jacqueline_Kennedy_Onassis