Wq/ms/Hale Berry

From Wikimedia Incubator
< Wq‎ | ms
Wq > ms > Hale Berry

-Halle Berry-

Halle Maria Berry (lahir14 Ogos 1966) ialah seorang pelakon Amerika. Dia memulakan kerjayanya sebagai model dan menyertai beberapa pertandingan kecantikan, menamatkan saingan sebagai naib juara pertama dalam pertandingan Miss USA dan menduduki tempat keenam dalam Miss World 1986 . Peranan filem terobosannya ialah dalam komedi romantik Boomerang (1992),bersama Eddie Murphy,yang membawa kepada peranan dalam The Flintstones (1994) dan Bulworth (1998) serta filem televisyen Introducing Dorothy Dandridge (1999), yang mana dia menang. Anugerah Primetime Emmy.

Kata Kata Hikmah(Terjemahan Bahasa Melayu)

~ Jangan ambil serius tentang semua benda. Ketahui masa untuk mentertawakan diri sendiri, dan cari cara untuk mentertawakan halangan yang tidak dapat dielakkan berlaku.

~ Semasa saya masih kecil, ibu saya memberitahu saya bahawa jika anda tidak boleh menerima kekalahan, maka tidak mungkin anda boleh menjadi seorang pemenang.

~ Izinkan saya memberitahu anda sesuatu - dianggap sebagai seorang wanita cantik tidak bermakna apa apa dalam hidup saya. Tiada sakit hati, tiada masalah. Cinta sangat sukar. Kecantikan pada dasarnya tidak bermakna dan ia sentiasa sementara.

~ Zaman mungkin sudah berubah, tetapi manusia masih sama. Kita masih mencari cinta, dan itu akan sentiasa menjadi perjuangan kita sebagai manusia.

~ Akhir kata, setiap orang mempunyai rahsia dan terdapat beberapa perkara yang tiada siapa tahu tentang diri anda kecuali anda, sendiri, bukan?

Sumber:https://www.brainyquote.com/authors/halle-berry-quotes