Wq/ms/Ellen DeGeneres

From Wikimedia Incubator
< Wq‎ | ms
Wq > ms > Ellen DeGeneres

-Ellen DeGeneres-

Ellen Lee DeGeneres (lahir 26 Januari 1958)ialah bekas pelawak, hos televisyen, pelakon, dan penulis Amerika. Dia membintangi sitkom Ellen dari 1994 hingga 1998, yang memberikannya Anugerah Primetime Emmy untuk " The Puppy Episode ". Dia juga menjadi hos rancangan bual bicara televisyen bersindiket , The Ellen DeGeneres Show dari 2003 hingga 2022, yang mana dia menerima 33 Anugerah Emmy Siang.

Kata Kata Hikmah(Terjemahan Bahasa Melayu)

~ Nenek saya mula berjalan lima batu sehari ketika dia berumur enam puluh tahun. Dia berumur sembilan puluh tujuh sekarang, dan kami tidak tahu di mana dia berada sekarang.

~ Ketahui siapa anda dan jadilah diri sendiri. Itulah tujuan jiwa anda diletakkan di Bumi ini. Cari kebenaran itu, hayati kebenaran itu dan segala-galanya akan datang di masa yang tepat.

~ Berikut ialah nilai yang saya pegang: kejujuran, kesaksamaan, kebaikan, belas kasihan, melayan orang seperti yang anda ingin dilayan dan membantu mereka yang memerlukan. Bagi saya, itu adalah nilai tradisional.

~ Kadang-kadang anda tidak dapat melihat diri anda dengan jelas sehingga anda melihat diri anda sendiri melalui mata orang lain.

~ Kebanyakan komedi adalah berdasarkan ketawa atas kekurangan orang lain. Dan saya dapati bahawa itu hanyalah satu bentuk buli secara besar-besaran. Jadi saya ingin menjadi contoh bahawa anda boleh menjadi kelakar dan bersikap baik, dan membuat orang ketawa tanpa menyakiti perasaan orang lain.

Sumber:https://www.brainyquote.com/authors/ellen-degeneres-quotes