Wq/ms/Douglas Adam

From Wikimedia Incubator
< Wq‎ | ms
Wq > ms > Douglas Adam
Potret Douglas Adams. "Marilah kita memikirkan perkara yang tidak dapat difikirkan, marilah kita melakukan perkara yang tidak boleh dilakukan, marilah kita bersiap sedia untuk bergelut dengan perkara yang tidak dapat diungkapkan itu sendiri, dan lihat jikalau kita mungkin tidak melakukannya".

Douglas Noel Adams (11 Mac 1952 – 11 Mei 2001) ialah seorang pengarang dan satira Inggeris, paling terkenal dengan karyanya siri drama dan buku radio The Hitchhiker's Guide to the Galaxy.

Petikan[edit | edit source]

Apabila kamu ialah seorang pelajar atau apa sahaja, dan kamu tidak mampu membeli kereta, atau tambang kapal terbang, atau tambang kereta api. Apa yang kamu boleh lakukan adalah untuk berharap yang seseorang akan berhenti dan menjemput mu.

Pada masa ini kita tidak mampu untuk pergi ke planet lain. Kami tidak mempunyai kapal untuk membawa kami ke sana. Mungkin ada orang lain di luar sana (saya tidak mempunyai apa-apa pendapat tentang Life Out There, cuma saya tidak tahu) tetapi seronok untuk berfikir bahawa seseorang itu boleh, walaupun di sini dan sekarang, dibawa pergi hanya dengan menumpang.