Wq/ms/Céline Dion

From Wikimedia Incubator
< Wq‎ | ms
Wq > ms > Céline Dion

Céline Marie Claudette Dion atau lebih dikenali sebagai Céline Dion (lahir 30 Mac 1968) ialah seorang penyanyi Kanada. Dirujuk sebagai "Ratu Balada Kuasa",dia terkenal kerana vokalnya yang berkuasa dan berkemahiran teknikal.Muziknya telah menggabungkan genre seperti pop, rock, R&B, gospel dan muzik klasik. Rakamannya kebanyakannya dalam bahasa Inggeris dan Perancis, walaupun dia juga menyanyi dalam bahasa Sepanyol, Itali, Jerman, Latin, Jepun dan Cina.

1.Never say that your life is to be a singer.You want to sing because it's a part of your life.But if you don't succeed as a singer,it doesn't mean you don't have a life and it's over;(Jangan mengatakan bahawa hidup anda adalah untuk menjadi seorang penyanyi.Kamu ingin menyanyi kerana perkara tersebut merupakan sebahagian daripada hidup anda.Tetapi,jika kamu tidak berjaya untuk menjadi penyanyi, tidak bermakna kamu tidak mempunyai kehidupan dan semuanya berakhir.)

2.There's no such thing is aging but maturing annd knowledge. It's beautiful,I call that beauty;(Tiada yang namanya penuaan, melainkan kedewasaan dan pengetahuan. Cantik, saya panggil perkara itu kecantikkan.)

3.I'm not going to be Rihanna.No one can be Rihanna except for Rihanna;(Saya tidak ingin menjadi Rihanna.Tiada sesiapa boleh menjadi Rihanna kecuali Rihanna sendiri.)