Jump to content

Wq/ms/Adele

From Wikimedia Incubator
< Wq‎ | ms
Wq > ms > Adele

-Adele-

Adele Laurie Blue Adkins MBE(lahir 5 Mei 1988), dikenali secara mononim sebagai Adele , ialah seorang penyanyi-penulis lagu Inggeris. Dia terkenal dengan vokal mezzo-soprano dan penulisan lagu yang sentimental. Adele telah menerima pelbagai anugerah termasuk 16 Anugerah Grammy,12 Anugerah Brit (termasuk tiga untuk British Album of the Year ), Anugerah Akademi,Anugerah Emmy Primetime dan Anugerah Golden Globe.

Kata Kata Hikmah(Terjemahan Bahasa Melayu)

~ Saya tidak membuat muzik untuk mata. Saya membuat muzik untuk telinga.

~ Kadang-kadang dengan muzik pop, anda perlu melihatnya untuk menyukainya. Dengan muzik jiwa, ia jarang dan terhad. Tiada apa-apa yang sengaja atau dirancang. Ia sangat berani dan memenuhi jiwa.

~ Sudah tentu saya mempunyai rasa tidak yakin dan serba kekurangan, tetapi saya tidak bergaul dengan sesiapa yang menunjukkan kekurangan tersebut kepada saya.

~ Hidup saya penuh dengan drama, dan saya tidak mempunyai masa untuk bimbang tentang sesuatu yang kecil dan tidak bermakna seperti rupa saya.

~ Saya tidak menulis lagu tentang perkara yang khusus dan sukar untuk difahami. Saya menulis tentang cinta, dan semua orang tahu bagaimana rasanya mengalami patah hati.

~ Saya merupakan seseorang dengan personaliti yang besar. Saya masuk ke dalam bilik, besar dan tinggi dan lantang bersuara.

Sumber:https://www.brainyquote.com/authors/adele-quotes