Jump to content

Wp/osi/Glagah, Banyuwangi

From Wikimedia Incubator
< Wp‎ | osi
Wp > osi > Glagah, Banyuwangi

Glagah iku salah siji kecamatan hang ono ring Kabupatèn Banyuwangi. Kecamatan Glagah nduwèni 8 désa, yaiku Glagah, Kampung Anyar, Kemirèn, Kènjo, Olèhsari, Paspan, Rejosari, Tamansuruh, lan 2 kelurahan yaiku Bakungan, lan Banjarsari. Miturut sènsus[1], Kecamatan Glagah nduwèni wéra 76,28 km2, lan jumlah penduduké 35,196. Kecamatan Glagah iku kecamatan hang paling akèh lan paling kentel Budaya Using khususé ring Désa Kemirèn hang magéh ana désa adat Using tradisional, liyane iku Désa Olèhsari lan Désa Bakungan biyasah nganakaken upacara adat Seblang.


Rujukan[edit | edit source]

  1. BPS Kabupatèn Banyuwangi, Kecamatan Glagah ring Angka Tahun 2018.