Wp/osi/Basa Using

From Wikimedia Incubator
< Wp‎ | osiWp > osi > Basa Using
Jump to navigation Jump to search

Basa Using iku basa hang dituturaken ring Banyuwangi, Jawa Wétan. Using asale teka tembung "sing" hang asalé teka basa Bali "tusing". Asliné basa Using iki salah siji macem basa Jawa Kuna hang dituturaken ring Banyuwangi. Akèh tembung hang kenèng pangaruh basa Bali, Madura, lan Inggris. Masarakat Using duwé kabudayan hang béda ambi masarakat Jawa liyané.