Jump to content

Wp/fkv/Tanmarkku

From Wikimedia Incubator
< Wp‎ | fkv
Wp > fkv > Tanmarkku

Tanmarkku (norjaksi Danmark) oon maa Euroopassa (virallisesti Tanmarkun riikki ). Sielä ellää 5.8m ihmissii. Tanmarkku oon euroopan toiseksi suurin maa sen tähđen ko sen osiita oon Gröönlanti ja fäären saaret.

Tanmarkun flaku

Tanmarkku oon riikki jossa kuninkhaala ei ole paljo valtaa ja oon demokratii. Tanmarkku oon yksi pohjaismaa. Tanmarkussa het praatathaan Tanmarkun kieltä, fäären kieltä, gröönlanin kieltä ja myös vähä tuiskaa. Tanmarkun uskonnot oon kristinusko ja minoriteetti uskonto oon islam. Tanmarkku oon hyvinvointistaatti ja se oon yksi mailman paras paikka ellää. Tanmarkku oon Nato ja euroopan unionin maa.

Histooria[edit | edit source]

Tanmarkku oon Euroopan yksi vanhiimista staatiista. Tanmarkku oon ollu jo olemassa viikinki ajala, tyhä toisen maailmansođan aikhaan Tanmarkku ei ollu ittenäinen staatti vaan se oli nazi tyskän vallassa. Tulevaisuuđessa Tanmarkule tullee isoita probleemoita miljöön lämpenemisen tähđen ko iso osa sen maasta oon alle 2meeterin veđenpinnan yllä. Tanmarkku pitkhään myöski omisti isoita ossiita Engelskasta ja sen alueen nimi oli "Danelaw". Tääpänä melkkein kaikki Tanmarkkulaiset viikingit Engelskassa oon integroitunu.

Geografii[edit | edit source]

Tanmarkku oon rohki lähelä meren pintaa. Suurin osa Tanmarkusta oon Amerikassa mutta issoin väkiluku oon Euroopassa. Tanmarkun pääkaupunki oon kööpenhamina. Tanmarkulla oon 2 koloniita, Fääret ja gröönlanti

Tanmarkun geografii