Jump to content

Wp/fkv/Tšingis-kaani

From Wikimedia Incubator
< Wp‎ | fkv
Wp > fkv > Tšingis-kaani

Tšingis-kaani oli mongoolialainen joka teki Mongoolian impeeriumin joka mailman suurin maa impeeriumi. Häntä piđethään mongoolien staatin pappana. Melkkein 15 miljoonua ihmissii oon hänele sukkuu ko hän teki niin paljo kläppiitä.

Kuva ulanbaatarissa

Nuoruus aika[edit | edit source]

Hän syntyi 1155 Delüün Boldogissa lähelä Burhan Haldunin fuorta ja hän oli nomaadi eli hän ei eläny tyhä yhđessä paikassa ja vaihteli sitä.

Uskonto[edit | edit source]

Uskothaan ette Tšingis-kaani kuulu šamanistihseen "Tengrinismhiin" mutta hän oli uskonnolisesti tosi suvaitteja ja anto uskonnonvapauđen, hä oli intressoitunu monista uskonnoista ja haastatteli muslimei, kristittyi, buddistei ja muitaki.

Mongoolian impeeriumi[edit | edit source]

Hän ensin yhđisti kaikki mongoolialaiset kansat ja siitä alko valtaamhaan aluveita. Mongoolian impeeriumi oli tosi suuri ja siinä eli yli 32 miljuunua ihmistä mutta tyhä minoriteetti oli mongoolialaisii. Mongoolien impeeriumi oli mailman suurin maa impeeriumi ja tyhä Engleskan impeeriumi oli isompi. Tšingis khaanin kuoleman jälkheen staatti ulotta Kaspianmehreen asti ja tyhä ko Kublai-kaani kuoli niin mongolian impeeriumi hajos.