Jump to content

Wp/fit/Saksa/Lemgo

From Wikimedia Incubator
< Wp‎ | fit‎ | Saksa
Wp > fit > Saksa > Lemgo
Lemgo city
Lemgo city
Lemgo
Lemgo-Germany
Lemgo-Germany
Lemgo-Germany

Lipperlandin keskialueessa (Ostwestfalen Lippe) "North Rhine-Westfalen"in distriktissä, Teutoburger mettän ja Weserberglandin välissä (Weserhitland) sijaittee arkkitehtuurisesti kaunis 800 vuotta vanhaa renesansiaikanen Lemgo kaupunki. Lemgossa on noin 44000 asukasta. Toinen Lippe Bernhartti perusti 1200-luvula Lemgon, kauppatiehaarassa. Lemgon ympärilä on paljon mettää ja maisema on törmärikas ja vaihteleva. Lemgo on vanhaa Hansa-kaupunki ja siittä syystä talot on vaurhaat ja kaunhiit. Kaupankäynti rakensi Lemgon. Tyypilinen ja tunnettu leipälaji on Lemgon inkefääraleipä ja kuuluisa rakenus on talo "Pahna". Kakko mitä leivothaan Lemgossa on heinäpillikakko, joka on kuuluisa ja arvostettu maulthaan.

Vanhaan kaupunkin ympäri kulkee suuri katu, vihreitä avenyitä, pieniä järviä ja leikkipaikkoja. Lemkolaiset kävelevät sielä useasti, eli pyöräilevät. Lemgossa on hyvin paljon pyöräteitä. Se on pyöräilöitten kaupunki North Rhine Westfalenissa.

Kuuluisa lemkolainen on lääkäri ja tutkia Engelbert Kämpfer (1651-1716). Hänen jälkhiin on nimitetty koulu missä opetethaan japania. Koska hän oli niitä ensimäisiä jokka kävit Persiassa, Intiassa, Javassa ja Japaniassa 1632 ja kuvasi ensimäisenä euruuppalaisena niitten maitten kasvia. Koulu kehittää niitä yhteyksiä ja järjestää koulumatkoja sinne.

Lemgo-Germany