Jump to content

Wp/fit/Meänhiihto

From Wikimedia Incubator
< Wp‎ | fit
Wp > fit > Meänhiihto

Meän Hihto on pitkä motsjuunihiihto joka ruottiks kuttuhiin alussa Jägarmarschen. Alotethiin ensi kerran 1970, mutta lopetethiin 1977. Sitten alko uusi into 1996 ja siittä lähtien se on järjestetty joka vuosi.

Sen Aapuan, Olkamangin ja Jar-Kan iitrottiyhistykset järjestit ensiks ja hihohthiin niitten kylitten välissä. Oli kaks matkaa mitä meni valita. Startti Olkamangista ja 10 km, eli startti Aapuasta ja 20 km. Mooli oli aina Jarhoisessa. Sen lisäk oli 500 metrin matka pieniimille lapsile, ja yks 3 km matkaa suuremille lapsile.

Kun Ruotti liittyi EY:hun ja raja Suomen ja Ruottin välilä pyhithiin pois, muuttui koko Jägarmarschenin järjestäminen. Tolia voithiin vettää mihinkä tahansa rajan yli.

Syksylä 1999 Meän hihon järjestelytoimikunta otti yhteyttä Tornionjoen Suomen puolen krannikylhiin kyselen kiinostusta osalistua tapahtumhaan järjestelhyin. Kaksi yhistystä ilmotti kiinostusta yhteistyöhön nimittäin Jokivartisten kyläseura ja Orajärven kyläseura. Vaatimuksena yhteistyöle oli, ette tapahtuman nimi muutettaishiin. Nimiehotuksesta julistethiin kilpailu lapsile molemmin puolin Tornionväylää ja uueksi nimeksi tuli MeänHihto-Jägarmarschen.


Eksterni länkki[edit | edit source]

Meänhiihto