Wp/aln/Gjuha frenge

From Wikimedia Incubator
< Wp‎ | aln
Wp > aln > Gjuha frenge

Gjuha frange ose frângjishtja ãsht gjuhë romane që folët prej francezve n'Francë, Kanadë dhe prej popujve tjerë n'disa vênde t'Afrikës. Kjo gjuhë ka 128 milion fols. Ãsht gjuhë zyrtare n'29 vênde, ndër to: Franca, Madagaskari, Kameruni etj. Kjo gjuhë shquhët për delikatesën e âmëlsinë mê t'cilën folët.