Wn/jv/Aktivis kamanungsan Polen Irena Sendler séda mawa yuswa 98 taun

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | jvWn > jv > Aktivis kamanungsan Polen Irena Sendler séda mawa yuswa 98 taun

Senèn, 12 Mei 2008

Irena Sendler utawa Irena Sendlerowa séda ing sawijining Omah Sakit ing Warsawa, Polandia mawa yuswa 98 taun. Nalika Perang Donya II, dhèwèké nylametaké luwih saka 2.500 wong Yahudi.

Irena miyos ing Otwock, Polandia tanggal 15 Februari 1910.

Ing taun 1943 Irena disiksa déning Gestapo lan diukum mati, nanging bisa tetep urip sawisé ana sing nyogok prawira Tentara Nazi Jerman.


Sumber[edit | edit source]