Jump to content

Wn/hu/Nagy Miklóst még nem találták meg sem Hollandiában, sem Romániában

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Nagy Miklóst még nem találták meg sem Hollandiában, sem Romániában

2008. október 27., hétfő

Eltűnt egy magyar fiatal Hollandiában, a szülők nagy erővel keresik családtagjukat. Nagy Miklós 2008. február 5-én Hágából indult vissza pénz híján Magyarországra. Iratait két nappal később találták meg egy postaládában Bécsben. Gyenge forrás szerint március 27-én telefonon beszélt egy román fiú Miklóssal.

Magánnyomozók keresik az 1986. november 27-én Győrben született Nagy Miklóst. Név szerint a holland Jacques Smits, az amerikai-magyar Augustine Papay (Pápay Gusztáv) és a magyar Csatári Tibor nyomoz. A magyar rendőrség sokat tett az ügyben, de nyomozást nem folytat. Jacques Smits és az Interpol együttműködik.[1] Ha valaki információval tud szolgálni Nagy Miklóssal kapcsolatban, az hívja a 30/42-72-667-es telefonszámot és írjon az „info<kukac>findmiki.info”-ra.

„Egy bizonytalan szál szerint a fiammal egy bukaresti fiú – állítása szerint – 2008. március 27-én beszélt telefonon, és akkor Miki Bukarestben volt. Nem tudjuk, okmányok nélkül hogyan lehetséges mindez, de az tény, hogy Miki szereti a román fővárost, háromszor is járt eddig Bukarestben, s szándékai között szerepelt románul megtanulni.” - mondta édesapja, Nagy Lajos.

Az is elképzelhető, hogy Nagy Miklós teljesen jól van, csak esze ágában sincs visszatérni Magyarországra. Otthagyott két felsőfokú intézményt (ELTE, BGF), részben erre hivatkozva ment külföldre. Egy hónap múlva lesz 23 éves, abban a korban van, amikor tudja, szinte bárhol bármit dolgozhat a világban, sokkal jobb fizetésért, mint Magyarországon. Csalódottsági érzés is van benne, kint elfogyott a pénze, nem érte el a célját. Elképzelhető, hogy saját maga dobta ki az iratait, hogy családja lemondjon róla. Hasonló eset történt Tímár Natáliával, a 19 éves lány cserediákkal, aki kint volt az Egyesült Államokban, "a Rotary hazaküldte, a lány azonban nem jött". Natáliát magánnyomozó találta meg.

Pápay Gusztáv szerint nem kizárt, hogy a bukaresti alvilág nyelte el Mikit. Ő szexuális bűncselekményt emleget. Röpcédulák ragasztgatását javasolja a magándetektív. A Nemzeti Nyomozóhivatal nem reagált a beadványokra.

Források[edit | edit source]


Referenciák[edit | edit source]

  1. findmiki.hu, folyamatosan frissülő blog