Wn/hu/Koreai filmhét Magyarországon

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Koreai filmhét Magyarországon

Template:Wn/hu/Kultúra és szórakozás2010. május 6., csütörtök

A budapesti Uránia filmszínház tíz kortárs dél-koreai filmmel a palettán, immáron harmadik alkalommal rendezi meg a koreai filmhetet. A május 10. és 14. között zajló rendezvénysorozatot május 9-én 19 órától a szintén koreai Li Kjung Ho Társulat táncelőadása előzi meg.

A filmeket koreai nyelven, angol felirattal és magyar szinkrontolmácsolással láthatja a budapesti közönség. A kistermekben zajló vetítések ingyenesek. Műsorra tűzik például a Nemzeti válogotatott, A gyilkos hangja, az Egy szépség portréja, A bronzérmes, A maszkos sztár, a Bocsánat, a Remekmű, a Repülj, az Egy mázsás bombázó és a Pletykalavina című alkotásokat. Teszár Dávid filmkritikus kiemelte a felsorakoztatott művek műfaji sokszínűségét, és hogy köztük több közönségsiker is szerepel. Ezzel kapcsolatban Kvon Jung Szup, a Koreai Köztársaság Nagykövetségének első titkára megjegyezte, hogy a felhozatalban azért van túlsúlyban a populáris film, mert a közeljövőben tervezik megnyitni a Koreai Intézetet, ahol rendszeresen vetítenek majd az ország művészfilmjeiből.

A táncest a Lee Kyung-Ho Társulat - Dance Jeollabukdo, Inc. előadásában, nemzetközi kulturális csereprogram keretében valósul meg. Lee Kyung-Ho a Jeonbuk Egyetem Táncművészeti Tanszékének vezetője és a Koreai Táncművészeti Tanulmányok Szervezetének elnöke. Vezetésével a társulat bemutatja a hagyományos koreai öltözetet és tánckultúrát. A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Források[edit | edit source]