Wn/hu/Kihalhatnak a gorillák Közép-Afrikában

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Kihalhatnak a gorillák Közép-Afrikában

2010. április 26., hétfő

Döglött gorilla a tarjásban

Lehet hogy kihalnak a gorillák Közép-Afrikában a 2020-as évekre. A gorillák a hús kereskedelem áldozatai, egy új riport szerint az ebola is rájár a gorillákra.

Hacsak nem tesznek valamit a gorillák lakóhelyeinek védelméban, az orvvadászat ellen, a szörnyű jóslat bekövetkezik, amit az ENSZ és az Interpol adott közre szerdán.

Mostanáig Közép-Afrika Kongó-medencéje adott menedéket a gorilláknak és más majmoknak.

De a fenyegetés a gorillák túlélésére nagyon kritikus, egy másik tanulmány szerint, hogy a gorilla populációk 10 százaléka marad 2030-ra túl optimista.

Az a tanulmány nem vette számításba a faanyag és a fém megrendeléseket, amit Ázsia, Közel-Kelet és Európa felé kötöttek.

A szituáció a Kongói Demokratikus Köztársaságban kritikus. Ott, a nemzetőrség nagy darab gorilla földeket vett birtokba.

A professzionális orvvadászok a vadállatok húsát a menekülteknek és a munkásoknak biztosítják, akik a bányász lelőhelyeken dolgoznak. A tanulmány szerint növekszik a leölt majmokból származó hús mennyisége.

A gorillák bánatára az ebola vírus kitörése ezer és ezer majommal végzett. Egyes felmérések szerint 90 százaléka az ebolás majmoknak elpusztul.

Források[edit | edit source]